Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zorgpad Contactherstel en Verbinding

Zorgprogramma Volwassenen

Zorgpad contactherstel en verbinding

DOELGROEP

Dit zorgpad richt zich op mensen met psychotische symptomen of bij wie we vermoeden dat er een psychotisch proces aan de gang is. Ook personen die omwille van een andere problematiek vastlopen in zelforganisatie, de afstemming met zichzelf of de omgeving kwijt zijn en hierdoor problemen ervaren met realiteitstoetsing, kunnen hier terecht.

Richtaantal: 2 groepen van 9 patiënten.

 

BEHANDELVISIE EN -FOCUS

De behandeling is gericht op het herstellen of versterken van contact(beleving) en op het herstellen van en/of zoeken naar verbindingen. Er wordt aandacht besteed aan contact met de buitenwereld (realiteitstoetsing), contact met de binnenwereld (het zelf, eigen stemming, emoties/affect) en het kunnen delen van deze ervaringen met anderen.

Het behandelmilieu wordt zo ingericht dat patiënten de volledige ruimte krijgen om hun eigenheid te ervaren, in connectie met anderen. We stimuleren en faciliteren gedurende de hele behandeling het persoonlijk herstelproces. Tijdens contextgesprekken en/of Open Dialoog gesprekken ligt de focus op het samenwerken en het zoeken naar een gemeenschappelijke taal.

Beleid

Hanne Vermeersch
Psychiater
Petra Defraeye
Hoofd
Olivia Byttebier
Beleidspsycholoog