Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Outreachende Zorgcontinuïteit voor Ouderen

OUTREACHENDE ZORGCONTINUÏTEIT VOOR OUDEREN

Outreachende Zorgcontinuïteit voor Ouderen is een samenwerkingsinitiatief tussen Kliniek Sint-Jozef, het Centrum geestelijke gezondheidszorg Largo en het Centrum geestelijke gezondheidszorg Mandel en Leie.

Wat?

Dit initiatief voorziet in continuïteit van zorg na een ziekenhuisopname.  Na ontslag uit Kliniek Sint-Jozef engageert het regionaal verantwoordelijk Centrum voor geestelijke gezondheidszorg (CGG) zich om ouderen te helpen bij het toepassen van de aangeleerde vaardigheden in hun eigen thuissituatie.
Er wordt gestreefd naar minimaal vier contactmomenten. Een meer langdurige begeleiding behoort tot de mogelijkheden (bij persoonlijkheidsproblemen, relatieproblemen,..)

Indien nodig, kan er ook voor geringe tijd een medewerker van zorgprogramma Ouderen van Kliniek St.-Jozef aan huis gaan bij de persoon in kwestie om de behandeldoelstellingen verder op te volgen. Dit is mogelijk als er geen begeleiding bij het Centrum voor geestelijke gezondheidszorg (CGG) aangewezen is.

 

Hoe ?

De eenheid Ouderen van Kliniek Sint-Jozef brengt het CGG op de hoogte van een potentiële kandidaat.  Voorafgaand aan de begeleiding is er overleg tussen de hulpverleners, die ook contact blijven houden tijdens de begeleiding.  Op indicatie wordt beroep gedaan op de psychiater van het zorgprogramma Ouderen.

Indien er geen begeleiding nodig is door het CGG, dan wordt er door de medewerker van zorgprogramma Ouderen reeds bij de opname een afspraak gemaakt zodat er kort na het ontslag uit het ziekenhuis iemand langs kan gaan ter opvolging.
 

Praktisch - Contact

Kliniek Sint-Jozef :

  • 0491 39 60 57 - Marijke De Waegeneer
  • 0470 80 03 01 - Ellen Verhoeven

CGG Largo : 051 25 99 30

CGG Mandel en Leie : 056 23 00 20