Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

't Rustpunt: zinzorg en pastoraal

't Rustpunt

Een luisterend oor

Nood aan een luisterend oor? Je bent steeds welkom op ’t Rustpunt, de dienst voor zinzorg en pastoraal. Véronique Vanhixe is spiritueel zorgverlener. Je kan bij haar terecht voor een gesprek waarbij de klemtoon ligt op zingeving, spiritualiteit en geloof. Ook thema’s als rouw, verlies, verdriet, (wan)hoop, kracht, schuldgevoel, eigenwaarde, bestemming, dankbaarheid, levenskeuze… kunnen aan bod komen. 
Véronique werkt vanuit een christelijke inspiratie, maar staat open voor iedereen die zinvol wil leven.
Wil je graag spreken met een vertegenwoordiger van een niet- christelijke levensbeschouwing, dan kan je een aanvraagformulier (volgens de wet De Saegher, 1975) verkrijgen bij je onthaalpunt.

Zelf meewerken? 

Ben je geboeid door zingeving en spiritualiteit? Bij ’t Rustpunt krijg je de kans om op verschillende manieren betrokken te raken. 

Zo kan je deelnemen aan de bijeenkomsten van de werkgroep ’t Rustpunt. Deze diverse groep komt om de twee maanden samen en bestaat uit medewerkers van verschillende disciplines en patiënten. Samen organiseren we inspirerende activiteiten en voeren we openhartige gesprekken over zingeving.

Of je nu van zingen houdt, graag voorleest, creatief bent met woorden of beelden, er is altijd een plek voor jou om mee te werken aan de organisatie van onze evenementen. Denk hierbij aan het Sint-Jozefsfeest, de kerstviering, de activiteiten voor goede doelen en nog veel meer! Bij ’t Rustpunt draait alles om het delen van je passies en het creëren van betekenisvolle momenten samen.