Wat betekent social distance?
Wij vragen om altijd en overal minstens anderhalve meter afstand te houden van anderen.
Wat betekent een goede handhygiëne?
Voor de bestrijding van het virus is een goede handhygiëne enorm belangrijk. Regelmatig de handen wassen met water en zeep of de handen ontsmetten is cruciaal. Handontsmetting werkt minder goed op plaatsen waar ringen of nagellak zit. Van onze medewerkers wordt verwacht dat zij korte nagels hebben, geen nagellak gebruiken en geen ringen dragen, ook geen trouwring.
Moeten patiënten, medewerkers en externen mondmaskers dragen?
Patiënten, medewerkers en externen dragen overal een mondmasker.
Wat als ik als patiënt een hoog risico contact heb gehad?
Misschien word je gecontacteerd door de contactopsporing, kleurt je corona-app rood of is iemand van je gezinsleden positief. Wij vragen om onmiddellijk de afdeling op de hoogte te brengen. We nemen samen de gepaste maatregelen om de behandeling te kunnen verder zetten.
Wat met de stages?
Korte kijkstages kunnen voorlopig niet meer doorgaan.
Studenten die minstens 14 dagen stagelopen, blijven welkom.
Stagebegeleidingen kunnen fysiek (niet op de eenheid zelf) of digitaal/telefonisch doorgaan. Dit gebeurt in afspraak met Deborah Vanmarcke, stagecoördinator.
Studenten met symptomen Covid-19 komen niet naar de stageplaats. Ze laten zich testen door de huisarts en gaan in afwachting van het resultaat in isolatie volgens de geldende regels. Studenten met een effectieve besmetting brengen telefonisch of digitaal de betrokken dienst meteen op de hoogte. Zij blijven in quarantaine volgens de vigerende maatregelen.
Zijn er familie- of contextgeprekken mogelijk?
Gesprekken met familie en context van de patiënt kunnen doorgaan op afspraak. Nadat je je hebt geregistreerd aan het onthaal, wacht je tot de therapeut jou komt halen. Vergeet je mondmasker niet!
Gaan alle therapieën nog door?
Ons therapie-aanbod wordt op die manier georganiseerd dat we kwaliteitsvolle zorg kunnen blijven bieden, ook in moeilijke en onvoorspelbare omstandigheden.
Bericht Vlaamse overheid: Wat is contactonderzoek?
Om te vermijden dat COVID-19 zich snel verspreidt onder de mensen, doet de Vlaamse overheid aan contactonderzoek.
Heb je klachten zoals hoesten, pijn aan de borst, verlies van reuk of smaak, koorts? Blijf dan meteen thuis en bel je huisarts.
Wanneer je na klachten positief test, start het contactonderzoek. Je wordt dan opgebeld of krijgt een huisbezoek (als telefonisch contact niet kan) om met je te overlopen met wie je contact hebt gehad. Die personen worden vervolgens, ook via telefoon of huisbezoek, geïnformeerd dat ze in contact zijn geweest zijn met iemand die COVID-19 heeft. Zij krijgen daarbij het juiste advies. Zo kunnen ze zelf vermijden dat zij andere mensen uit hun omgeving ook ziek maken.
Er wordt steeds gewerkt met vaste nummers: Je krijgt telefoon van het nummer 02 214 19 19 of een sms van het nummer 8811. De contactpersonen krijgen niet te horen wie de besmette persoon is.
Je vindt meer info in dit filmpje. Lees gerust ook de folder na.