![]() |
Wij richten ons tot jongeren tussen 14 en 18 jaar die op een of andere manier ontspoord zijn. Zij hebben psychische en/of psychiatrische problemen die hun functioneren bemoeilijken. Een korte en snelle opname kan hier helpen.
Wij werken met een groep mensen samen vanuit verschillende therapeutische invalshoeken en een veelheid aan methoden en technieken. Je vindt hierover meer informatie bij Disciplines.
Wat kan je van ons verwachten?
Wij willen jou zo snel mogelijk weer op de rails krijgen en de crisis bedwingen. Eerst proberen we goed te begrijpen wat er aan de hand is door een psychiatrische, psychologische en contextuele observatie en onderzoek. We vragen ons af wat de problemen en de crisis veroorzaakt heeft.
Dan gaan we samen aan het werk om oplossingen te vinden. Wij willen dat je na de opname opnieuw verder kan in jouw gewone omgeving.
Hoe werken we samen om vooruit te kunnen?
Als je huisarts of een andere hulpverlener ons opbelt regelen wij een gesprek met jou binnen de week bij dr. Everaert, dr. D'hoore of een arts-assistent . Wij gaan na wie bij dit gesprek best aanwezig is: je ouders, de hulpverlener of begeleider die jou goed kent...
Als wij afspreken dat u hier verblijft is dit voor maximum zes weken. Na drie weken hebben we een adviesgesprek met alle betrokkenen om na te gaan hoe het verder moet en om het ontslag al voor te bereiden. Indien nodig betrekken wij ook de school of het CLB. Vaak wordt ook een begeleiding in je eigen omgeving opgestart.
Wanneer je geconfronteerd wordt met een acute crisis, is een snelle opname vereist. In dit geval kan je contact opnemen met het crisismeldpunt (050/33 77 40) en is het mogelijk dat je in één van onze twee crisisbedden terecht komt voor een maximale termijn van twee weken.
Tijdens je verblijf neem je deel aan tal van activiteiten, therapieën en gesprekken, zowel met jou apart als in groep. Wil je hier meer over weten, ga dan naar Herstelgerichte zorg en therapie.
Voor de ouders en broers of zussen zijn er infosessies voorzien. Je vindt hierover meer informatie en ook de agenda bij Familie en kinderen.
Vóór je vertrekt gaan we samen na wat wij nog kunnen doen en wie jou verder kan helpen. Misschien is het aangewezen om regelmatig opnieuw naar jouw huisarts of psychiater te gaan bij wie je in behandeling was vóór de opname. Met de psychiater hier kan je ook de zinvolheid bespreken om hier verder op gesprek te komen.